Saturday, June 4, 2016

BLACK FOREST ICE CREAM CAKE super Enak

black forest ice cream
Ilustrasi Ice Cream Cake
Para pembaca Memasak Asik resep kali ini diadaptasi dan berseumber dari situs Taste yaitu dengan Black Forest Ice Cream Cake. Dingin dan manis, resep kali ini memadukan kue coklat yang biasa dibuat ketika ada perayaan ulang tahun dengan lezatnya es krim vanila yang asik menjadikannya kombinasi  tak tertandingi.

Menurut Taste kue ini hanya menggunakan kurang lebih 10-15 bahan saja yang membuatnya mendapatkan level memasak pada tingkatan mudah. Pada setiap penyajiannya memiliki energi yang cukup besar yakni 2720 kilo joule (kj) dan karbohidrat yang cukup yaitu 50 gram per penyajian. Jangan terlalu banyak ya ketika memakannya. Ice creamnya akan membuat lebih segar dan cocok sebagai menu berbuka puasa.

Berikut ini resepnya:

BLACK FOREST ICE CREAM CAKE

Ingredients (serves for 9-inch cake): 
* 1 quart vanilla ice cream 
* 1 can (21 oz) cherry pie filling 
* 2 oz. semisweet chocolate 
* 1/2 cup granulated sugar 
* 1/4 cup shortening 
* 2 eggs 
* 1 1/4 cups sifted cake flour 
* 1/2 tsp. Baking powder 
* 1/3 cup milk 
* 1 cup whipping cream, whipped grated chocolate,for garnish, 

optional 
* Cherries, for garnish, optional 

How to make:
  1. Soften ice cream at medium power for 1 1/2 to 2 minutes. 
  2. Fold 1/2 cup pie filling into softened ice cream.Stir to blend. Press mixture into foil-lined 9-inch cake pan. Refreeze. 
  3. Place chocolate in microsafe dish. 
  4. Microwave at high power for 1 1/2 to 2 minutes, oruntil melted. Cool 
  5. In medium bowl, cream sugar and shortening. Beat ineggs. Beat in cooled chocolate. 
  6. Mix together flour and baking powder. Beat into creamed mixture alternately with milk, beginning and ending with dryingredients. 
  7. Spoon into greased 9-inch microsafe cake pan. 
  8. Microwave at high power for 4 to 5 minutes or until almost dry on top, turning halfway through cooking. Cool. 
  9. Cut cake in half horizontally. Place one layer on cake plate. Spread with 1/2 cup pie filling. 
  10. Quickly invert ice cream layer on top. Remove foil. Trim ice cream to fit cake layer. Spread with 1/2 cup pie filling.Top with second cake layer. Refreeze. 
  11. Sweeten whipped cream. If desired. Frost cake. Place 1/4 cup pie filling in center of top of cake. Sprinkle cream grated chocolate. Freeze several hours 
  12. Slice cake right out of freezer.
 Bagi yang kurang memahami bahasa resepnya dapat menuju Google. Jangan lupa selalu memasak, mencoba, dan berbagi ya. Jika anda mendapatkan manfaat ilmu pengetahuan setelah membaca Memasak Asik bagikan juga untuk saudara-saudara yang lain ya.

(Baca juga:Resep Aneka kue)

No comments:

Post a Comment